Proposal for Teaching Courses

MENU

The Organising Committee is pleased to propose the following Teaching Courses

Price: 60 EUR/course - see the on-line registration form for reservation.
Minimum number of attendees: 15 participants
Please click on “more details” for description & information.


FULLY BOOKED

TC1 - ULTRASONOGRAPHY OF PERIPHERAL NERVES: A COMPLEMENTARY TOOL TO ELECTROPHYSIOLOGY

Josef Böhm, Neurologische Privatpraxis, Berlin, Germany
Nens van Alfen, Medical Director of Clinical Neurophysiology Laboratory, Radboud University Medical Center, Nijmegen, The Netherlands
Zsuzsanna Arányi, Head of Clinical Neurophysiology Laboratory, Dept. of Neurology, Semmelweis University, Budapest, Hungary

  • Level: Introductory
  • 180 min
  • Date: 1 September, 07:30-10:30

More details

TC3 - HANDS-ON INTERACTIVE SESSION ON STANDARDIZED COMPUTER-BASED ORGANIZED REPORTING OF EEG: SCORE

Sándor Beniczky, Clinical Neurophysiology Department,Danish Epilepsy Centre and Aarhus University, Denmark

  • Level: Advanced
  • 180 min
  • Date: 30 August, 09:00-12:00

More details

TC4 - CLINICAL NEUROPHYSIOLOGY IN INTENSIVE CARE

Mamede de Carvalho, Faculty Medicine, University of Lisbon and Department of Neurosciences, Centro Hospitalar Lisboa Norte
Anders Fuglsang-Frederiksen, Department of Clinical Medicine - Department of Clinical Neurophysiology, Department of Clinical Medicine, Health, Aarhus University

  • Level: Advanced
  • 180 min
  • Date: 31 August, 07:30-10:30

More details

TC5 - BASICS OF EMG

Reinhard Dengler, Department of Neurology, Hannover Medical School

  • Level: Introductory
  • 120 min
  • Date: 30 August, 09:00-11:00

More details

TC6 - ELECTRODIAGNOSTIC CRITERIA OF MOTOR NEURON DISEASE/ ALS INCLUDING ULTRASOUND

Reinhard Dengler, Department of Neurology, Hannover Medical School

  • Level: Introductory/Advanced
  • 120 min
  • Date: 31 August, 07:30-09:30

More details

TC7 - Epileptic spasms in neonates, infants and young children

Monika Eisermann, Necker Enfants Malades Hospital Paris Descartes University, Department of Clinical Neurophysiology

  • Level: Introductory
  • 120 min
  • Date: 31 August, 13:45-15:45

More details

TC8 - INTRAOPERATIVE NEUROMONITORING IN THE NEUROSURGICAL PRACTICE I.

Loránd Erőss, PhD, FIPP, Department of Neurosurgery, National Institute of Clinical Neuroscience, Budapest

  • Level: Advanced
  • 240 min
  • Date: 31 August, 07:30-11:30

More details

TC9 - INTRAOPERATIVE NEUROMONITORING IN THE NEUROSURGICAL PRACTICE II.
LIVE SURGERY BROADCAST FROM THE OPERATING ROOM

Loránd Erőss, PhD, FIPP, Department of Neurosurgery, National Institute of Clinical Neuroscience, Budapest

  • Level: Advanced
  • 240 min
  • Date: 1 September, 07:30-11:30

More details

TC10 - HOW AND WHEN TO TEST AUTONOMIC NERVOUS SYSTEM?

Mario Habek, Referral Center for Autonomic Nervous System, Department of Neurology, University Hospital Center Zagreb

  • Level: Introductory
  • 90 min
  • Date: 31 August, 07:30-09:00

More details

TC11 - VEMPS – CURRENT PERSPECTIVES

Mario Habek, Referral Center for Autonomic Nervous System, Department of Neurology, University Hospital Center Zagreb

  • Level: Introductory
  • 90 min
  • Date: 1 September, 07:30-09:00

More details

TC14 - INTRAOPERATIVE MICROELECTRODE RECORDING AND DEEP BRAIN STIMULATION (DBS)

Amal Mokeem, Neuroscience Department, King Faisal Specialties Hospital & Research Center/ Riyadh

  • Level: Introductory
  • 90 min
  • Date: 1 September, 07:30-09:00

More details

TC16 - EXPERIMENTAL ELECTROPHYSIOLOGY, OPTOGENETICS AND CELLULAR IMAGING

Zoltán Nusser, Institute of Experimental Medicine, Hungarian Academy of Sciences, Budapest

  • Level: Advanced
  • 240 min
  • Date: 30 August, 11:00-15:00

More details

TC17 - LOW INTENSITY TRANSCRANIAL ELECTRIC STIMULATION (TES) IN THE THERAPY OF NEUROLOGICAL AND PSYCHIATRIC DISORDERS

Walter Paulus, Department of Clinical Neurophysiology, University Medical Center, Göttingen, Germany

  • Level: Advanced
  • 150 min
  • Date: 30 August, 09:00-11:30

More details

TC18 - "NEUROPATHIC" OR "MYOPATHIC": PITFALLS OF NEEDLE EMG TESTING.

Yann Pereon, Head of Clinical Neurophysiology in Nantes, France

  • Level: Advanced
  • 90 min
  • Date: 1 September, 10:45-12:15

More details

TC21 - CARPAL TUNNEL SYNDROME: TECHNIQUES FOR DIAGNOSIS

Pascal Proot, MD University of Ghent, Belgium

  • Level: Introductory
  • 90 min
  • Date: 31 August, 13:45-15:15

More details

TC22 - VIDEO-EEG COURSE: HYPERMOTOR SEIZURES

György Rásonyi, Department of Clinical Neurophysiology, Neurocenter, Rigshospitalet, Copenhagen, Denmark
Anna Kelemen, Epilepsy Center, Department of Neurology, National Institue of Clinical Neuroscience, Budapest, Hungary

  • Level: Advanced
  • 90 min
  • Date: 1 September, 10:45-12:15

More details

TC23- SEIZURE SEMIOLOGY CHANGES DURING CHILDHOOD

András Fogarasi, Department of Neurology, Epilepsy Center, Bethesda Children's Hospital, Budapest

  • Level: Advanced
  • 90 min
  • Date: 1 September, 07:30-09:00

More details

TC24- NORMAL NEONATAL EEG AND IDENTIFICATION OF ARTIFACTS

Fabrice Wallois, Amiens University Hospital, University of Picardy, France

  • Level: Introductory
  • 90 min
  • Date: 30 August, 16:00-17:30

More details

TC-25 CLASSIFICATION OF NEONATAL SEIZURES

Ronit Pressler, University College London

  • Level: Introductory
  • 90 min
  • Date: 30 August, 16:00-17:30